Takaisin Valiokuntien uudistamiset esillä johtokunnan kokouksessa 2. heinäkuuta

Ajankohtaista

Valiokuntien uudistamiset esillä johtokunnan kokouksessa 2. heinäkuuta

03.07.2024

MTK-EP:n johtokunta kokousti tiistaina 2. heinäkuuta. Johtokunnan asialistalla olivat liiton valiokuntavalintojen uudelleenjärjestely, toiminta-aikataulu ja muut tulevat asiat. Ennen varsinaista kokousta johtokunta pääsi tutustumaan Foodwestin toimintaan Seinäjoella.

MTK-EP aikoo uudistaa valiokuntatoimintaansa, ja johtokunta kävi keskustelua siitä, miten uudistuksia toteutetaan. Uudistuksilla tavoitellaan entistä tehokkaampaa ja vaikuttavampaa valiokuntatoimintaa. Tällä hetkellä MTK-EP:llä on 10 valiokuntaa

Johtokunta otti keskustelussa huomioon liiton alueen MTK-yhdistysten puheenjohtajien ja sihteerien sekä maaseutunuorten valiokunnan palautteen. Vuoden 2025 alusta lähtien liiton omissa valiokunnissa tulee olemaan 5–6 jäsentä, jotka haetaan avoimella haulla. Jatkossa liitolla on yhdeksän valiokuntaa, sillä metsä- ja riistavaliokunta yhdistyvät. Keski-Pohjanmaan tai Pohjanmaan ruotsinkielisen tuottajajärjestön kanssa yhteisissä valiokunnissa, eli maa- ja ympäristövaliokunnassa, metsä- ja riistavaliokunnassa sekä elinkeinopolitiikka- ja yrittäjyysvaliokunnassa on enemmän jäseniä.

Maaseutunuorten valiokunnan osalta muutos tapahtuu niin, että valinta-alueita on jatkossa neljä ja lisäksi kaksi paikkaa on avoimessa haussa alueeseen katsomatta. Maaseutunuorten valiokunnan kokoonpanoon tulee kuulumaan myös keskusliiton edustajapaikat, joten valiokunnan koko on muita valiokuntia suurempi.

Haku kaikkiin luottamuspaikkoihin aukeaa loppuvuodesta.

Toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi kertoi MTK-EP:n antamista lausunnoista. MTK-EP on antanut lausunnot liittyen vesienhoidon työohjelmaan vuosille 2028–2033, Pohjanmaan maakuntien tulvariskialueista ja ammatillisen koulutuksen rahoitusuudistuksesta, joka koskee olennaisesti myös maa- ja metsätalouden koulutusta Etelä-Pohjanmaalla. Lausunnoista tarkemmin vesienhoidon ja tulvariskien osalta täällä, ammatillisen koulutuksen rahoitusuudistuksesta täällä.

Lisätietoja

Timo Kankaanpää
Puheenjohtaja
040 720 4322
timo.kankaanpaa@mtk.fi 

Johtokunnan jäsenet yhteystietoineen täällä.