MTK:n jäsenyys 

MTK on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien etuja ajava järjestö. Järjestöön voivat liittyä henkilöjäseniksi myös ne, jotka eivät omista peltoa, metsää tai maaseutuyritystä.

Miksi MTK:n jäsenyys kannattaa?

1. Edunvalvonta
Edunvalvonta on etujärjestön tärkein tehtävä. Maksamalla jäsenmaksun varmistat, että maaseudun asiaa pystytään ajamaan myös tulevaisuudessa.  Katso, mitä MTK teki viime vuonna. 

2. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen
Yhteisten arvojen ylläpitäminen sekä tietojen, taitojen ja tunteiden jakaminen saman alan ihmisten kesken on tärkeä osa järjestötyötä. Järjestötoiminnassa mukana oleminen on tapa tutustua oman ammatin harjoittajiin, ja vaihtaa heidän kanssaan ajatuksia.

Nuorille alle 35-vuotiaille jäsenillemme tarjoamme yhteisen huippuporukan ja mahdollisuuden sekä rentoutumiseen että itsensä kehittämiseen maaseutunuorten toiminnassa. 

3. Koulutus
MTK järjestää jäsenilleen monenlaista koulutusta järjestössä toimimisesta valmiuksiin osallistua omaa ammattia koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tutustu koulutustarjontaamme. 

4. Neuvonta ja lakiapu
MTK tarjoaa laajan kirjon asiantuntijoita jäsenten avuksi. MTK:n omat juristit tarjoavat lakineuvontaa jäsenmaksun hinnalla. Lisäksi apua on tarjolla esimerkiksi EU-tukiin ja veroasioihin liittyen. Tutustu lakineuvontaan.

5. Rahanarvoiset jäsenedut
Jäsen saa lukuisan määrän rahanarvoisia jäsenetuja. Jäseneduilla voi saada useiden satojen eurojen suuruiset säästöt vuoden aikana. Valtakunnallisten jäsenetujen lisäksi maataloustuottajien liitot ovat neuvotelleet omia jäsenetuja, samoin metsänhoitoyhdistykset. Jäsenetuja voi saada esimerkiksi vakuutuksista, energiasta, polttoaineista sekä yritystoimintaa tukevista palveluista.

Maakunnalliset jäsenedut tämän sivun alaosassa, valtakunnalliset jäsenedut täällä

Jäsenmaksun kokonaisuus koostuu kolmesta osasta:
1. Edunvalvontamaksu, jolla mahdollistetaan MTK:n edunvalvontatyö maakunnissa, valtakunnan tasolla ja EU:ssa.
2. Oman, paikallisen MTK-yhdistyksen osuus, joka tulee yhdistyksen omaan käyttöön. Tällä mahdollistetaan kuntatason edunvalvonta, jäsenillat ja muu paikallinen hyöty ja huvi.
3. Metsänhoitoyhdistyksen jäseniä koskeva MHY:n jäsenmaksu.

 

Esimerkki: Ari Ahertaja on MTK-Lapuan jäsen. Hänellä on 67 hehtaaria peltoa ja 25 hehtaaria metsää MHY-Etelä-Pohjanmaan alueella.

-Hän maksaa MTK-Lapuan jäsenmaksun -> 30 euroa vuodessa

-MHY-jäsenmaksu -> 123 euroa vuodessa

-Peltohehtaareihin perustuva maksu -> 220 euroa vuodessa

- Edunvalvontamaksun yleinen osa -> 16 euroa.

- Metsäperusteinen maksu -> 7 euroa, koska hänen omistamansa metsät ovat Etelä-Suomeen luokiteltavalla alueella.

Näin ollen Ari Ahertaja maksaa MTK:n jäsenyydestä vuosittain 303 euroa.

Metsänhoitoyhdistysten (MHY) jäsenmaksut perustuvat metsähehtaareihin ja vaihtelevat alueittain. Tarkista oman MHY:si jäsenmaksut heidän nettisivuiltaan:

MHY Etelä-Pohjanmaa

MHY-Isojoki-Karijoki

MHY Keskipohja

MHY Lakeus

MHY Metsäpohjanmaa

MHY Soini

MHY Suomenselkä

Edut sukupolvenvaihdoksen tehneelle jäsenelle

Onnea uudelle yrittäjälle! Sukupolvenvaihdoksen tehneenä uutena yrittäjänä saat meiltä juuri sinulle tarkoitettuja etuja. SPV-edut edellyttävät tilalla tehtyä sukupolvenvaihdosta ja MTK-yhdistyksen jäsenyyttä.

Lue lisää

MTK-Etelä-Pohjanmaa on neuvotellut oman alueen jäsenilleen valtakunnallisten etujen lisäksi seuraavat maakunnalliset jäsenedut:

Hyvinvointi- ja kehittämispalvelut Hautamäki Training Oy:ltä
Hautamäki Training Oy tarjoaa asiakkailleen psykoterapia, työnohjaus ja valmennuspalveluja. MTK E-P:n jäsenetu palveluista on 10 %. Yrityksen palveluista Tunnelinjan palvelun voi varata edulla suoraan tunnelinjan linkin kautta. Vastaanotto on Seinäjoella yrityksen toimipisteessä ja osa tapaamisista voidaan toteuttaa etäyhteydellä.
Löydät lisätietoja Hautamäki Training Oy:n palveluista: hautamakitraining.fi

Oy Woikoski AB hitsaus- ym. kaasut ja kaasupullot
Woikoski on ainoa suomalainen kaasuyritys, joka tuottaa teollisia, lääkkeellisiä ja erikoiskaasuja. Lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat hitsauskoneet ja -tarvikkeet. MTK-Etelä-Pohjanmaan alueen jäsenet saavat alennuksia eri kaasuista. Lisätietoja saa soittamalla numeroon 040 1662023, sähköpostitse asiakaspalvelu@woikoski.fi tai lähimmältä jälleenmyyjältä. Jälleenmyyjät löytyvät osoitteesta www.woikoski.fi

Polttoöljy ja tarvikkeet E-P:n Koneyrittäjien EPK Markkinointi Oy:stä epkmarkkinointi.fi
MTK-Etelä-Pohjanmaan jäsenet saavat poltto- ja voiteluaineita sekä tarvikkeita (mm. suodattimet) jäsenetuhintaan. Polttoaineissa alennus koskee kesä- ja talvilaadun moottoripolttoöljyjä moottori- ja lämmityskäyttöön sekä kesä- ja talvilaadun dieseliä. Toimituskoko on vähintään 1000 litraa polttoöljyä ja 1500 litraa dieselöljyä. Päivän jäsenetuhinnan saa kysymällä suoraan EPK Markkinointi Oy:stä 0400 297 528 tai epk@epkmarkkinointi.fi. Tiedusteluja ja tilauksia tehdessä tulee esittää MTK:n jäsennumero.

Suonentiedon maatalousohjelmat www.suonentieto.fi
MTK-Etelä-Pohjanmaan alueen jäsenet saavat 15 % alennuksen pysyvän käyttöoikeuden ohjelmistokokonaisuuden hinnasta (Maatalousneuvos tai Agrineuvos). Alennus ei koske vuokrasovelluksia, SaaS-palvelua (pilvipalvelu) eikä huoltosopimus- tai päivitysmaksuja. Jäsenyyden toteamiseksi on tilauksen yhteydessä annettava jäsentunnus. Tilaukset: 017 264 2642/myynti tai myynti@suonentieto.fi

NCH voitelu- ja puhdistusaineet
Tuubivaseliini K-Nate NLGI 1 ja 2-kalsiumsulfonaattirasva, myyntierän koko 24x440gr. 20 kg astiakoko myynnissä myös. Ever Bright (entinen Cavalier Super Plus) desinfioiva puhdistusaine, myyntierän koko 1x30 litraa tai 8x5 litraa. Toimitus kotiin hoituu Kiitolinjan kuljetuksella. Tilaukset piiriedustaja Jaakko Ristimäeltä 0400 988 530.

 

Miten hyödynnän MTK:n jäsenetuja?

Osan jäseneduista saat käyttöösi näyttämällä jäsenkortin. Jäsenkortti on viimeisimmässä laskussasi ja sähköisenä Oiva jäsenrekisteripalvelussa. Tärkeä numerosarja on jäsenkortissa oleva jäsentunnus. Osassa jäsenetuja jäsenyys ja jäsenmaksun maksaminen tarkistetaan tietojärjestelmiä hyödyntäen. Jäsenetuja tarjoavat yhteistyökumppanimme varmentavat jäsenyyden henkilötunnusten avulla.

Jos jäsenetujen saannissa ilmenee jäsenyyteen liittyviä ongelmia, ota yhteys omaan MTK-yhdistykseen, MTK-liittoon tai metsänhoitoyhdistykseen. Samalla voit varmistaa, että henkilötunnuksesi ja muut yhteystietosi ovat jäsenrekisterissä oikein.

Jäsenedut jatkuvat katkeamatta, kun maksat jäsenmaksun ohjeiden ja eräpäivien mukaisesti (muista viitenumero).

Etsitkö tätä?