Takaisin Vuoden 2024 ensimmäinen johtokunnan kokous: järjestäytyminen, valiokuntien tilanne ja liiton painopisteet vuodelle 2024

Ajankohtaista

Vuoden 2024 ensimmäinen johtokunnan kokous: järjestäytyminen, valiokuntien tilanne ja liiton painopisteet vuodelle 2024

15.01.2024

Johtokunta kokousti ensimmäistä kertaa vuodelle 2024 ja järjestäytyi. Tiesitkö, että MTK-Etelä-Pohjanmaalla on edustajia yli 30 toimielimessä ja työryhmässä?

MTK-Etelä-Pohjanmaan johtokunta 2024. Kuvasta puuttuu Kaija Aro.
MTK-Etelä-Pohjanmaan johtokunta 2024. Kuvasta puuttuu Kaija Aro.

Johtokunta valitsi yksimielisesti Timo Kankaanpään edelleen johtokunnan puheenjohtajaksi ja Sami Yli-Rahnaston edelleen varapuheenjohtajaksi. Päätettiin, että toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi jatkaa johtokunnan sihteerinä.

- Vuosi 2024 tulee myös olemaan haasteellinen maatalouden ja edunvalvonnan osalta. Vuodesta on tulossa pitkä ja toiminnantäyteinen. Töitä riittää, mutta liitto menee innolla kohti uutta, puheenjohtaja Kankaanpää totesi kokouksen alussa.

 

Kokouksessa käsiteltiin seuraavia asioita:

Liiton valiokuntien kokoonpano

MTK-Etelä-Pohjanmaalla on 11 valiokuntaa. Pieniä muutoksia vuonna 2024 tulee lihavaliokunnan, hyvinvointivaliokunnan, maaseutunuorten valiokunnan, kasvintuotantovaliokunnan ja kuluttajatyöryhmän kokoonpanoihin. Tiedot valiokunnista ja niiden kokoonpanoista päivittyvät tänne.

Liiton strategia ja painopisteet vuodelle 2024

Kokouksessa käytiin keskustelua liiton strategiasta ja painopisteistä vuodelle 2024. Päätettiin, että vuosikokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman toteuttamisen tueksi painopisteeksi otetaan liiton viestintä; somekanavat Facebook ja Instagram sekä liiton nettisivut. Nettisivuilla kerrotaan myös liiton johtokunnan kokouksien kuulumisia tämän uutisen tavoin.

Lisäksi käytiin läpi liiton edustajia eri yhteisöissä. Liitolla on edustajia yli 30 toimielimessä ja työryhmässä.

Tulevat tapahtumat kalenteriin

Liiton alueen yhdistysten puheenjohtajien ja sihteereiden koulutus-/ neuvottelupäivä pidetään tiistaina 20.2. Päätettiin, että liiton alueen yhdistysten kevätkokouskierros aloitetaan tiistaina 5.3. Päätettiin pitää liiton kevätkokous lauantaina 13.4. Alajärvellä.