Takaisin Vuoden 2023 tuetut lomat haettavissa

Ajankohtaista

Vuoden 2023 tuetut lomat haettavissa

13.12.2022

Maatalousyrittäjille ja heidän perheilleen suunnatut tuetut lomat vuodelle 2023 ovat nyt haettavissa Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kautta. Lomalta saa hyvinvointia sekä jaksamista arkeen ja työhön.

Maatalousyrittäjille suunnattuja lomia on lapsiperheille suunnatut Meidän perheen lomat, jotka järjestetään yhteistyössä yrittäjäperheiden kanssa. Hyvinvointia työikäisille -lomia löytyy ensi vuonna kolme; maaliskuussa, loka- ja syyskuussa. Ikääntyneille maatalousyrittäjille on tarjolla Senioriloma maatalousyrittäjille.

Lomista maksetaan omavastuuosuus, joka on aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä 20 euroa / vrk. Alle 17-vuotiaat lapset lomailevat maksutta. Omavastuuosuus kattaa majoituksen jaetuissa kahden hengen huoneissa, perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, täysihoitoruokailut sekä lomaan kuuluvan ohjelman. Matkakustannuksista lomalainen vastaa itse.

Tärkeää huomioida, että lomahakemukset tulee perustella huolellisesti. Ilman perusteluja tai vähäisin perusteluin lomatukea ei voida myöntää. Lomatukea myönnettäessä huomioidaan ensikertalaisuus, hakijan elämäntilanne, taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset syyt. Esimerkiksi vaikea taloudellinen tilanne, velkataakka, raskas työ, omat tai perheenjäsenten sairaudet on hyvä tuoda hakemuksissa esille. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Lomatukea pitää hakea 3 kuukautta ennen loman alkamispäivää.

Lomaa haetaan sähköisellä hakemus osoitteessa www.mtlh.fi tai täyttämällä paperinen hakemus ja postittamalla se MTLH:lle.

Maatalousyrittäjien lomat löydät täältä:
https://mtlh.fi/lomatarjonta/lomia-yrittajille-ja-maatalousyrittajille/yrittajien-ja-maatalousyrittajien-lomat/

Maatalousyrittäjäperheiden lomat löydät täältä:
https://mtlh.fi/lomatarjonta/lomia-yrittajille-ja-maatalousyrittajille/yrittaja-ja-maatalousyrittajaperheiden-lomat/

Senioriloma maatalousyrittäjille löydät täältä:
https://mtlh.fi/lomatarjonta/lomia-yrittajille-ja-maatalousyrittajille/yrittajien-ja-maatalousyrittajien-lomat-2/