Takaisin Viljelijä välittää -valokuvakilpailun voittajan palkinto on luovutettu

Tiedote

Viljelijä välittää -valokuvakilpailun voittajan palkinto on luovutettu

17.03.2023

Palkinnon luovutti Salla Kurikalle Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen ja liiton puheenjohtaja Timo Kankaanpää.
Palkinnon luovutti Salla Kurikalle Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen ja liiton puheenjohtaja Timo Kankaanpää.

Viime vuonna MTK-Etelä-Pohjanmaa järjesti valokuvakilpailun, joka antoi maaseudun ihmisille mahdollisuuden tuoda esiin valokuvin itselle tärkeitä ja merkityksellisiä asioita. Kilpailuun osallistui yli 40 valokuvaajaa miltei 150 kuvalla, joista raati valitsi näyttelyyn 40 kuvaa. Vaikuttavinta valokuvaa sai äänestää näyttelypaikalla Lapuan Patruunagalleriassa ja MTK-EP:n Facebooksivuilla näyttelyn aikana 18.2-18.3 välisen ajan.

Yleisö äänesti voittoon Kurikan Jalasjärveltä Salla Kurikan valokuvan ”Kasvukunnosta huolehtiminen on tärkeää” 296 äänellä. Sallan kuva on samalla nostalginen vanhan ajan lumousta huokuva kuva, mutta myös suloinen lapsen viattomuutta ja syksyn sadonkorjuuajan värejä tulvillaan oleva kuva. Kuvassa on onnistunut valaistus, mutta siinä on myös tarina.

Salla Kurikka kertoi kuvaavansa paljon, niin järjestelmäkameralla kuin puhelimellakin. Hän kertoi, että parhaat kuvat syntyvät yleensä silloin, kun kuvaa ei suunnittele ennakolta liikaa. Voittajakuva on juuri sellainen ennakolta suunnittelematon otos. ”Kuvassa oleva pelto on raivattu monia sukupolvia sitten, ja jos pellon kasvukunnosta ei olisi huolehdittu, niin ei siellä silloin pienet lapset olisi nykypäivänä puimassa viljaa vanhempiensa kanssa.”

Salla Kurikka sai palkinnoksi valitsemansa huippukameralla varustetun puhelimen, jonka luovutti palkinnon sponsori Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan, Eepeen, toimitusjohtaja Henrik Karvonen.

Toiselle sijalle ylsi Marianne Lehtinen Ilmajoelta kuvalla ”Sukupolvelta toiselle” 266 äänellä.

Kolmannen sijan sai  Elina Ylinen Seinäjoen Nurmosta valokuvalla ”Kaksi untuvikkoa” 171 äänellä.