null Tutustu suomalaiseen ruuantuotantoon

Uutinen

Tutustu suomalaiseen ruuantuotantoon

26.2.2021

Alla olevilla videolla pääset tutustumaan broilereiden, lihanautojen, sikojen ja lypsylehmien elämään. Näet muun muassa missä eläimet asuvat, mitä ne syövät ja miten niiden hyvinvoinnista pidetään huolta.

 

Suomalainen broilerintuotanto on maailman huippua. Broilerit elävät vapaana isossa hallissa, jossa ne saavat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä kuopsutellen ja kylpien kuiviketurpeessa. Lisäksi broilereiden nokkia ei typistetä, sillä huolellisisten kasvuolosuhteiden ansiosta se ei ole tarpeen. Meillä Suomessa broilerit kasvavat myös ilman antibiootteja ja tuotantoketjumme on salmonellavapaa. Tutustu broilereiden elämään Ylisen Perhetilalla.

 

Suomalainen naudanliha on vastuullinen valinta. Suomessa nautojen ruokinta perustuu nurmeen, jota voidaan viljellä pelloilla, joilla ihmisille sellaisenaan sopiva ravinto ei kasva. Meillä ei käytetä myöskään lainkaan ulkomaista tuontisoijaa. Lisäksi suomalaisia nautoja ei lääkitä antibiooteilla ennaltaehkäisevästi, eikä meillä käytetä hormoneja kasvunedistämiseen. Kotimainen naudanliha on myös jäljitettävissä aina syntymätilalle asti. Tutustu lihanautojen elämään Nortulan Perhetilalla.

 

Suomessa sioista pidetään hyvää huolta. Meillä panostetaan karsinamateriaaleihin, tilan määrään, virikkeisiin ja laadukkaaseen kotimaiseen ravintoon. Suomalaista sikaa ei myöskään lääkitä antibiootein kuin vain tarvittaessa sairauksien hoitoon, eikä meidän tarvitse typistää sikojen saparoita ennaltaehkäistäksemme huonoista olosuhteista johtuvaa kaverin hännän purentaa. Tutustu sikojen elämään Hyppösen Tilalla.

 

Suomalainen maito on huippulaatuista. Suomessa maidontuotantotiloilla eläinten hyvinvointi on toiminnan keskiössä; meillä panostetaan laadukkaaseen kotimaiseen ravintoon, navetan mukavuuteen, kuivikkeisiin ja tasaiseen elämänrytmiin. Lehmille ei myöskään anneta antibiootteja ennaltaehkäisevästi rehun seassa, kuten monessa muussa maassa, vaan meillä eläimiä lääkitään vain niiden sairastuessa. Kun lehmä voi hyvin, se lypsää puhdasta ja laadukasta maitoa. Tutustu lypsylehmien elämään Ala-Fossin Tilalla.