Takaisin MTK-Etelä-Pohjanmaan väki paikalla valtuuskunnassa Helsingissä

Uutinen

MTK-Etelä-Pohjanmaan väki paikalla valtuuskunnassa Helsingissä

24.11.2023

MTK:n valtuuskunnassa 22.–23.11. oli ihailtavasti esillä nuoret, niin ministerin, keskusliiton johtokuntaan pyrkivien ehdokkaiden kuin muiden luottamushenkilöiden puheenvuoroissa. Suurpetoasiat ja erityisesti sudet puhututtivat poikkeuksellisen paljon verrattuna aiempiin valtuuskuntiin.

Eteläpohjalaisten rivi MTK:n valtuuskunnassa Hanasaaressa.
Eteläpohjalaisten rivi MTK:n valtuuskunnassa Hanasaaressa.

MTK-Etelä-Pohjanmaan puheenjohtaja Timo Kankaanpää esitti huolensa kasvinsuojeluaineiden kapenemisesta Suomessa. Hänen mukaansa esimerkiksi hukkakauran ja rikkakananhirssin torjuntaan käytettävä Arial ja Swipe ovat kiellettyjä Suomessa, vaikka Ruotsissa käyttö on sallittua.


Kankaanpää kiitti valtuuskuntaa MTK:n tekemästä lasten puuhakirjasta ja muiden tapaan kannatti vastaavan teettämistä metsäpuolelle.


Lisäksi hän kertoi valtuuskunnalle olevansa huolissaan alueellisten riistaneuvostojen hirvikanta-arvioista ja hirvitiheystavoitteiden määrittelystä. 


Myös maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah vieraili valtuuskunnassa. Kankaanpää esitti ministeri Essayahille, että sopiva susikannan suotuisan suojelutason viitearvo olisi 200. Suomessa ei ole määritelty suotuisan suojelutason viitearvoja. Ministeri Essayah vastasi, että jos asiasta olisi mahdollisuus säätää asetuksella, se olisi jo tehty. Ministeri Essayah kuitenkin alleviivasi, että tarkoitus on vaikuttaa asiaan EU:ssa ja että ei jätä kiviä kääntämättä sen suhteen.


Eteläpohjalaiset kokousedustajat toivat esiin puheenvuoroissaan myös virastojen toimimattomuuden ja pyysivät MTK:ta vastustamaan kiinteistöveron korotusta.


MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen kehui Etelä-Pohjanmaalta alkunsa saanutta maaseutunuorten joulutuliperinnettä erinomaiseksi ja asetti tavoitteeksi tulien syttymisen jokaisen metsänhoito- ja tuottajayhdistyksen alueella.


Aleksis Kyrö ja Riitta Torikka valittiin keskusliiton johtokuntaan. MTK-Etelä-Pohjanmaa onnittelee heitä lämpimästi ja kiittää Sami Yli-Rahnastoa ehdokkuudesta!

 

Lisätietoja

MTK-Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi, p. 040 520 0258

MTK-Etelä-Pohjanmaan puheenjohtaja Timo Kankaanpää, p. 040 7204322