Takaisin Yhdistysten kevätkokouskierros alkaa 5. maaliskuuta – luvassa keskustelua EU-vaaleista ja maakunnallisesta edunvalvonnasta

Tiedote

Yhdistysten kevätkokouskierros alkaa 5. maaliskuuta – luvassa keskustelua EU-vaaleista ja maakunnallisesta edunvalvonnasta

29.02.2024

MTK-Etelä-Pohjanmaan alueen MTK-yhdistykset kokoontuvat kevätkokouskierrokselleen, joka käynnistyy 5. maaliskuuta Kauhajoelta. Kokousten painopisteenä on valmistautuminen tuleviin europarlamenttivaaleihin sekä maakunnallisen edunvalvonnan tärkeys.

EU-vaalit käydään 6.–9. kesäkuuta 2024. MTK julkaisee piakkoin oman EU-vaaliohjelman "Kymmenen teesiä elävälle Euroopalle". EU-vaalit ovat keskeiset elinkeinojemme näkökulmasta, sillä esimerkiksi tulevan CAP-kauden politiikan valmistelu on jo käynnissä. MTK on merkittävä toimija EU:ssa ja sijoittui toiseksi Lobby Facts EU:n vaikuttavuusvertailussa, joka perustuu eurooppalaiseen avoimuusrekisteriin.

Toinen kokouskierroksella käsiteltävä aihe on maakunnallinen edunvalvonta. MTK-EP on mukana monissa maakunnallisissa toimielimissä, neuvottelukunnissa ja ohjausryhmissä. Maakunnallisen edunvalvonnan tiimoilta MTK-EP on esimerkiksi osallistunut Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavan valmistelutyöhön. Maakuntakaavassa esitetään kokonaiskuva maakunnan kehittämisestä ja alueiden käytöstä eri tarkoituksiin. MTK-EP:n tavoitteena on ollut, että maakuntakaavassa huolehditaan myös maaseudun elinkeinojen jatkuvuudesta, maanomistajien oikeusturvasta ja luonnon kestävästä käytöstä. MTK-EP on vaatinut kaavavalmistelun kuluessa, että kaavasta tulee poistaa maaseudun elinkeinoja ja oikeusturvaa uhkaavat kaavamerkinnät ekologisista yhteyksistä. Kohta lausuntokierrokselle lähtevässä maakuntakaavaesityksessä nämä kaavamerkinnät onkin poistettu ja korvattu teemakartoilla.

Kokouskierroksen aikataulu nettisivujemme Tapahtumat -osiossa.

Kannustamme kaikkia yhdistysten jäseniä ja maaseutunuoria osallistumaan omien MTK-yhdistystensä kokouksiin.

 

Lämpimästi tervetuloa!


Yrjö Ojaniemi

Toiminnanjohtaja

Liiton hallinto ja johtaminen, yhteiskuntasuhteet sekä maatalous- ja ympäristöpolitiikka.

040 520 0258, yrjo.ojaniemi@mtk.fi