Takaisin MTK Etelä-Pohjanmaan liiton johtokunta ja maaseutunuorten valiokunta kokoontuivat 19.10.2023 – esillä EU-politiikka, koulutusyhteistyö ja viestintä

Ajankohtaista

MTK Etelä-Pohjanmaan liiton johtokunta ja maaseutunuorten valiokunta kokoontuivat 19.10.2023 – esillä EU-politiikka, koulutusyhteistyö ja viestintä

25.10.2023

Liiton johtokunta ja maaseutunuorten valiokunta kokoustivat yhdessä 19.10. Fooningissa. Kokouksessa käsiteltiin maaseutunuorten toimintaa ja sen aktivointia sekä kuultiin nuorten odotuksia liitolle koskien erityisesti vuoden 2024 toiminnan suunnittelua. Lisäksi kokouksessa käsiteltiin ajankohtaisia maatalouspoliittisia ja edunvalvonnallisia kysymyksiä, kuten metsäkatoasetusta ja ennallistamista. Esillä oli myös EU:n yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpano ja seuraavan ohjelmakauden valmistelu.

Johtokunnan ja maaseutunuorten keskusteluissa tuli esille yhteydenpito oppilaitosten ja liiton välillä verkostojen ja nuorten houkuttelemiseksi toimintaan. Nuoria osanottajia toivotaan nähtävän myös paikallisyhdistysten syyskokouskierroksella, joka alkaa 24.10.2023. Kokoustajat olivat yhtä mieltä siitä, että maaseutunuorten toimintaan ja koulutusyhteistyöhön panostetaan tulevana vuonna 2024 jalkautumalla kouluihin ja osallistumalla kuljetuskustannuksiin edellisten vuosien tavoin.

Keskustelua herätti myös EU-politiikka ja vastuullisuus. Vastuullisuuskysymykset ja niiden oikeudenmukaisuus ovat aiheita, joihin viljelijöiden edunvalvonnassa aiotaan reagoida ja samaa odotetaan koko elintarvikeketjulta. Hyvää keskustelua käytiin myös viestinnästä ja sen roolista liiton toiminnassa. Lisäksi asialistalla oli MTK:n valtuuskunnan syyskokouksen luottamushenkilövalinnat.

Johtokunta päätti yksimielisesti myös tehdä aloitteen, jossa esitetään että keskusliiton johtokunta esittää Sosiaali- ja terveysministeriölle maatalousyrittäjien lomituspalvelulain väliaikaista muutosta, jolla huojennettaisiin sijaisavun maksuja.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi

MTK-Etelä-Pohjanmaa                                                                                                                                         

puh. 040 520 0258, yrjo.ojaniemi@mtk.fi