Takaisin MTK-Etelä-Pohjanmaan johtokunta tapasi vaalipiirin kansanedustajia 16.11.2023

Ajankohtaista

MTK-Etelä-Pohjanmaan johtokunta tapasi vaalipiirin kansanedustajia 16.11.2023

20.11.2023

Helsingissä pidettyyn kansanedustajatapaamiseen osallistuivat myös liiton edustajat keskusliiton valtuuskunnassa.

Vasemmalta: Liiton johtokunnan varapuheenjohtaja Sami Yli-Rahnasto, kansanedustaja Anders Norrback ja MTK:n valtuuskunnan jäsen Hannu Uitto.
Vasemmalta: Liiton johtokunnan varapuheenjohtaja Sami Yli-Rahnasto, kansanedustaja Anders Norrback ja MTK:n valtuuskunnan jäsen Hannu Uitto.

Tilaisuudessa käsiteltiin, miten hallitusohjelmaan kirjatut toimenpiteet elintarvikeketjun toiminnan ja alkutuottajan aseman parantamiseksi ovat edenneet. Lisäksi keskusteltiin alkutuotannon markkinatilanteesta ja tuotantokustannusten kehittymisestä. 

Liiton johtokunta korosti, että alkutuottajan asemaan on saatava parannuksia. Suomen on oltava aktiivinen myös Brysselin puolen valmistelussa ja päätöksenteossa, jotta kotimaisen maa- ja metsätalouden tuotantomahdollisuudet ja oikeudet omiin elinkeinoihimme säilytetään. Suomelta vaadittavien toimenpiteiden tulee olla faktoihin perustuvia ja oikeudenmukaisia. Huomioon on otettava viljelijöiden toimeentulo ja maamme huoltovarmuus. Kansanedustajatapaamisessa oli esillä myös riista- ja petopolitiikan ajankohtaiset kysymykset. 

Liiton johtokunta piti samalla kokousmatkalla yhdessä valtuuskunnan jäsenten kanssa järjestön syksyn valtuuskuntaa valmistelevan kokouksen. Johtokunta päätti lisäksi esityksistä liiton sääntömääräiselle syyskokoukselle. Lapualla 2.12.2023 pidettävässä liiton sääntömääräisessä syyskokouksessa käsitellään muun muassa liiton vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio. 

Lisätietoja

MTK-Etelä-Pohjanmaan puheenjohtaja Timo Kankaanpää, p. 040 7204322

MTK-Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi, p. 040 520 0258