Takaisin Maaseutunuorten edustajaksi MTK:n Keskusliiton johtokuntaan tai metsäjohtokuntaan?

Ajankohtaista

Maaseutunuorten edustajaksi MTK:n Keskusliiton johtokuntaan tai metsäjohtokuntaan?

03.06.2024

Ilmoittaudu Etelä-Pohjanmaan ehdokkaaksi viimeistään 2.8.
Ilmoittaudu Etelä-Pohjanmaan ehdokkaaksi viimeistään 2.8.

MTK:n toimeenpanevana elimenä ja keskusliiton lainmukaisena hallituksena toimii MTK:n johtokunta. Johtokuntaan kuuluvat valtuuskunnan kolmeksi vuodeksi kerrallaan valitsemat ensimmäinen, toinen ja kolmas puheenjohtaja sekä kuusi muuta jäsentä. Jäsenet pyritään valitsemaan siten, että johtokunta edustaa mahdollisimman hyvin koko maata ja sen tuotantosuuntia.

Nyt yllä kuvailtuun MTK:n keskusliiton johtokuntaan haetaan maaseutunuorten edustajaa vuosille 2025–2027. Tämä maaseutunuorten luottamustehtävä Keskusliitossa avaa poikkeuksellisen ikkunan MTK:n toimintaan ja edunvalvonnan ytimeen. Jokaisella MTK-liitolla on mahdollisuus esittää yhtä ehdokasta mukaan kisaan.  Hakea voi MTK:n jäsen, joka 1.1.2025 on enintään 35-vuotias ja saa oman MTK-liiton tuen ehdokkuudelle.

Myös metsäedunvalvontaa kokoavaan MTK:n metsäjohtokuntaan valitaan syksyllä 2024 ensimmäistä kertaa maaseutunuorille oma täysvaltainen edustaja! Maaseutunuorten metsäjohtokuntaedustaja on tasa-arvoinen ja täysivaltainen MTK:n metsäjohtokunnan jäsen (MJK). Kausi on kolmivuotinen.

Metsäjohtokunnassa tehtävänä on edustaa kaikkia nuoria metsänomistajia; Tuoda nuorten ja tulevaisuuden metsänomistajien näkökulmaa järjestön yhteiseen päätöksentekoon ja toimia linkkinä maaseutunuorten, metsänhoitoyhdistysten ja metsäjohtokunnan toiminnan välillä. Metsäjohtokuntaedustaja edustaa metsänomistajia myös MTK-Keskusliiton maaseutunuorten valiokunnassa. Tätä paikkaa voi hakea MTK:n jäsenenä olevan metsänhoitoyhdistyksen jäsen, joka 1.1.2025 on enintään 35-vuotias ja joka saa oman metsänhoitoyhdistyksen tuen ehdokkuudelle.

 

Tällä lomakkeella keräämme ehdokkaita Etelä-Pohjanmaan alueelta, mutta huomioithan, että valitut edustajat edustavat koko Suomen maaseutunuoria! 

 

MTK:n johtokunnan ja metsäjohtokunnan maaseutunuorten edustajan pestit ovat kolmivuotisia. Valituksi voi tulla jäsen, joka on 1.1.2025 enintään 35-vuotias.

Voit hakea molempiin paikkoihin, mutta valituksi voit tulla vain toiseen. Jos tulet valituksi jommallekummalle paikalle, sen myötä aukeaa paikka myös MTK-EP:n johtokunnassa ja maaseutunuorten valiokunnassa.

 

Prosessin kulku

Jos näihin kahteen paikkaan (keskusliiton johtokunta ja metsäjohtokunta) on useampia halukkaita Etelä-Pohjanmaan alueelta, nuorten valiokunta käy kaikki hakemukset yhdessä läpi, ja järjestää ehdokkaista mahdollisesti jonkinlaisen äänestyksen somea hyödyntäen tai livenä, jossa yleisö pääsee vaikuttamaan siihen, kuka tai ketkä Etelä-Pohjanmaalta valitaan tavoittelemaan JK ja/tai MJK-paikkaa Keskusliitossa.

Etelä-Pohjanmaalta valittu tai valitut ehdokkaat kamppailevat paikoista muiden liittojen ja MHY:iden asettamien ehdokkaiden kanssa syysparlamentissa Jyväskylässä 24.-26.10.2024.

Kampanjointia tehdään mahdollisesti jo kesän aikana ep_manut -Instagramia hyödyntäen, jos olet ajoissa liikkeellä. Lomakkeen täyttämisen jälkeen MTK-EP on sinuun yhteydessä. Ehdokkaaksi lähtevistä julkaistaan myös MTK-Etelä-Pohjanmaan verkkosivuilla juttua.

Molempien tehtävien kausi kestää 3 vuotta ja luottamushenkilön tehtävän hoitaminen on hyvin sitova ja vaatii kykyä irrottautua oman yrityksen toiminnasta. Tehtävään sisältyy säännölliset kokoukset (n. 1 krt/kk), matkustuspäiviä ja erilaisia edustustehtäviä. 

Jos siis uskot olevasi sopiva henkilö, ilmoittauduthan tällä lomakkeella.

Etelä-Pohjanmaan ehdokkaan on oltava selvillä elokuun 2024 loppuun mennessä, sen vuoksi ilmoitathan ehdokkuutesi 2.8. mennessä. Ennen sitä ehdokkaille annetaan mahdollisuus esitellä itseään Instagramissa ep_manut -tilillä ja kampanjoida alueellamme. Sinuun ollaan yhteydessä lomakkeelle vastaamisen jälkeen. 

 

Kysyttävää?

 

Soita, WhatsAppaa tai laita sähköpostia:

Sanna Hietamäki, MTK-Etelä-Pohjanmaa

sanna.hietamaki@mtk.fi

040 5688 642

 

Lisätietoa myös keskusliiton sivuilla.

Polusta maaseutunuorten edustajaksi täällä.