Takaisin Kouluryhmän kanssa maatilalle?

Ajankohtaista

Kouluryhmän kanssa maatilalle?

12.02.2024

Maatalousyritysten toimintaan ja päivittäisiin töihin pääsee halutessaan tutustumaan. Vierailujen myötä näkee ja oppii paljon uutta kotimaisesta ruoantuotannosta.

Monella tilalla on esittelyhuone, ”showroom”, jonka kautta pääsee katsomaan eläimiä turvallisesti ja hygieenisesti ikkunan takaa. Nykyajan maatiloilla on korkea hygieniasuojaus. Se tarkoittaa, että tilalla pääsee käymään vain rajoitetulla alueella ja vierailijoilla on oltava kenkäsuojat ja haalarit. Tila järjestää suojavaatteet osallistujille.

Tilavierailu voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä Teamsin kautta. Silloin oppilaat pääsevät vierailuilla mukaan muun muassa eläinten pariin, traktorin kyytiin tai lypsylle, lähemmäs kaikkea, mihin perinteisellä tilavierailulla ei välttämättä pääse. Oli vierailutapa kumpi tahansa, maatilan väki kertoo omasta työstään maatalousyrittäjänä, eläinten hoidosta, ruokinnasta ja tilan arjesta.

Kokemuksia maatilavierailuilta:

”Lapset ovat pitäneet varsinkin siitä, kun tilalla on ollut vierailun aikana myös tekemistä ja he ovat päässeet näkemään erilaisia eläimiä.”

”Järjestely tilan kanssa oli helppoa ja MTK auttoi löytämään paikan sekä avusti järjestelyissä.”

MTK maksaa bussikyydit tilalle. Kouluille vierailun järjestäminen on siis maksutonta.

Kysy lisää ja suunnitellaan mukava vierailupäivä yhdessä! Sovi vierailuaika hyvissä ajoin ennen maatalousyrittäjien kylvökiireitä.

 

Katso myös webinaaritallenne koululaisvierailuista YouTubesta:

 

Lisätietoa:

30.4.2024 saakka Riina Kaistila

p. 040 3525 115

riina.kaistila@mtk.fi

1.5.2024 lähtien Katariina Sironen

p. 040 3525 115

katariina.sironen@mtk.fi