Takaisin Kokoustiedote johtokunnan kokouksesta pe 8. maaliskuuta 2024

Ajankohtaista

Kokoustiedote johtokunnan kokouksesta pe 8. maaliskuuta 2024

14.03.2024

Olennaisimmat johtokunnan kokouksessa käsitellyt asiat koskivat kevään toiminta-aikataulua ja tulevia tapahtumia sekä toiminnanjohtajan rekrytointia.

Vasemmalta: Roope Kurki, Timo Kankaanpää, Sami Eerola, Sami Yli-Rahnasto, Jarno Hakala, Mikko Saarijärvi, Päivi Kasari ja Kirsi Vuoriluoma. Kuva napattu alkuvuodesta 2024.
Vasemmalta: Roope Kurki, Timo Kankaanpää, Sami Eerola, Sami Yli-Rahnasto, Jarno Hakala, Mikko Saarijärvi, Päivi Kasari ja Kirsi Vuoriluoma. Kuva napattu alkuvuodesta 2024.

Johtokunnan kokous pidettiin elinkeinotalolla Seinäjoella 8. maaliskuuta.

Johtokunta linjasi kokouksessaan Reiluuta Tuottajaa -viljelijäkokouksesta, joka järjestetään Seinäjoen Ravikeskuksessa lauantaina 23. maaliskuuta klo 12–14. Keski-Euroopassa viljelijät ovat jo pitkään purkaneet alkutuotannon talouskriisin painetta mellakoimalla esimerkiksi Pariisissa ja Brysselissä. Myös Suomessa alkutuottajan asema elintarvikeketjussa on jo pitkään ollut epäreilu ja sen myötä MTK haluaa reagoida asiaan järjestämällä viljelijäkokouksen, johon on kutsuttu jäsentemme lisäksi muun muassa kaupan edustajia ja Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

Johtokunta listasi viljelijäkokouksen taustaksi erityisesti seuraavat kaksi asiaa:

- Ruokaketjun toiminta ja kauppaketjujen kilpailutilanne maatalouden näkökulmasta; kilpailun lopputuloksena vain tuottajahinta joustaa

- Tarvitaan muutosta EU-politiikkaan; ruoantuotanto, huoltovarmuus, viljelijöiden toimeentulo ja omaisuudensuoja kärkeen. 

MTK järjestää ympäri maata erinäisiä tapahtumia samalla teemalla. Näiden tapahtumien yhteinen tunniste on #Ruokamarssi2024

Toiminnanjohtajan rekrytointi ja tuottajaorganisaatiohanke

Johtokunta käsitteli myös toiminnanjohtajan rekrytointiin liittyviä asioita. Haku toiminnanjohtajan tehtävään päättyi 1. maaliskuuta ja seuraavaksi edetään haastatteluihin.

Johtokunnan asialistalla oli myös liiton vuoden 2023 tilinpäätös ja talousasiat sekä ajankohtaiset maatalouspoliittiset ja edunvalvonta-asiat. Lisäksi esille tuli ProAgria Etelä-Pohjanmaan mahdollinen hanke, jossa pyrkimys on perustaa maakuntaamme tuottajaorganisaatio. Tässä MTK-Etelä-Pohjanmaa olisi tiiviinä yhteistyökumppanina.