Takaisin Eteläpohjalaiset maaseutunuoret veivät Provinssin järjestäjiä tilavierailulle

Uutinen

Eteläpohjalaiset maaseutunuoret veivät Provinssin järjestäjiä tilavierailulle

13.03.2024

Tapaamisella maaseutunuoret ja MTK halusivat ottaa osaa viime aikoina käytyyn julkiseen keskusteluun. Tilavierailu oli luonteva tapa kokoontua keskustelemaan paikallisesta alkutuotannosta.

Maaseutunuoret ja Provinssin väki kokoontuivat yhteisen pöydän – tai pikemminkin maatilan – ääreen keskustelemaan paikallisesta ruuantuotannosta. Osapuolet kävivät rakentavaa vuoropuhelua kotimaisesta ruuasta, sen aluetaloudellisesta merkityksestä sekä kokonaiskestävyydestä.

Matkasimme Päivi Kasarin luomuemolehmätilalle Kurikkaan kuuluvalle Jalasjärvelle. Kurikka on maatalouden myyntituloiltaan Suomen suurin kunta.

Tapaamisella maaseutunuoret halusivat ottaa osaa keskusteluun, joka lähti liikkeelle Provinssin myyntipaikkahinnoittelujen myötä.

”Keskustelujen perusteella koen, että tulimme kuulluiksi. Toivottavasti tapaaminen puhdistaisi ilmapiiriä myös yleisessä keskustelussa”, sanoo Etelä-Pohjanmaan maaseutunuorten puheenjohtaja Hannu Laturi.

Kumpikin osapuoli oli aidosti kiinnostuneita toistensa toiminnasta. Tapaamisen idea oli kohdata kasvotusten somekeskustelun sijaan ja nähdä eri näkökulmia.

"Vierailu Päivi Kasarin tilalla oli erittäin mielenkiintoinen ja oli hienoa päästä tutustumaan kestävästi toteutettuun luomu- ja lähituotantoon”, Provinssin festivaalijohtaja Ville Koivisto sanoo.

Etelä-Pohjanmaa on vahva ja monipuolinen ruokamaakunta, jossa maaseutuelinkeinojen kehittämiseen panostetaan voimakkaasti esimerkiksi investoimalla alkutuotantoon. Alkutuotannolla ja elintarviketeollisuudella on alueella merkittävä työllistävä vaikutus valtakunnalliseen tasoon peilaten. Etelä-Pohjanmaalla on myös eniten maatiloja Suomessa.