Takaisin Anna-Kaisa Jaakkola MTK-Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtajaksi

Tiedote

Anna-Kaisa Jaakkola MTK-Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtajaksi

18.04.2024

MTK-Etelä-Pohjanmaan johtokunta on valinnut uudeksi toiminnanjohtajaksi Anna-Kaisa Jaakkolan. Hän aloittaa tehtävässään 1.9.2024 ja työskentelee nykyisen toiminnanjohtajan kanssa kaksi kuukautta rinnakkain tehtävien sujuvaksi siirtämiseksi.

Anna-Kaisa Jaakkola aloittaa MTK-Etelä-Pohjanmaan uutena toiminnanjohtajana syksyllä. Kuva: Marjaana Perttula
Anna-Kaisa Jaakkola aloittaa MTK-Etelä-Pohjanmaan uutena toiminnanjohtajana syksyllä. Kuva: Marjaana Perttula

MTK-Etelä-Pohjanmaan 9-henkinen johtokunta on valinnut tuottajaliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi agrologi (AMK) Anna-Kaisa Jaakkolan. Johtokunta päätti asiasta kokouksessaan 16. huhtikuuta. Jaakkola työskentelee parhaillaan MTK-Satakunnan toiminnanjohtajana ja aiemmin hän on työskennellyt pitkään ProAgria Etelä-Pohjanmaalla.

Odotan toisaalta tuttua työtä järjestön parissa, mutta myös uutta potkua pohjalaisuuden tuomalla mausteella. Minua motivoi halu tehdä töitä maa- ja metsätalousyrittäjien eteen. Ala ja sen pärjääminen nyt ja tulevaisuudessa on elintärkeä asia meille kaikille, Jaakkola sanoo.

Jaakkolalla on useita luottamustoimia, uusimpina niistä Raisio Oyj:n hallintoneuvoston jäsenyys ja MTK:n säätiön hallituksen jäsenyys. Jaakkola on mukana myös kuntapolitiikassa ja käynnissä on toinen kausi Mhy Isojoen-Karijoen hallituksessa. Jaakkola hoitaa Isojoella sijaitsevaa kotitilaa yhdessä veljensä kanssa ja on myös metsänomistaja. Tilalla on viljelyksessä vaihtelevasti viljaa, rypsiä, nurmea ja perunaa.

Jaakkolalla on vahva kokemus edunvalvonnasta ja tuottajaliiton toiminnan johtamisesta nykyisen työnsä myötä. Uskomme, että hän pystyy johtamaan liittoa tulevissa haasteissa ja alati muuttuvalla edunvalvontakentällä, sanoo MTK-EP:n puheenjohtaja Timo Kankaanpää.

Jaakkola aloittaa tehtävässään 1.9.2024 ja työskentelee nykyisen toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemen kanssa kaksi kuukautta rinnakkain tehtävien sujuvaksi siirtämiseksi. Ojaniemi siirtyy eläkkeelle 1.11.2024.

Toiminnanjohtaja johtaa ja kehittää MTK-Etelä-Pohjanmaan toimintaa kokonaisvaltaisesti ja tulosvastuullisesti. MTK-EP vastaa alueensa maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien alueellisesta edunvalvonnasta ja yhteydenpidosta alueellisiin ja maakunnallisiin päätöksentekijöihin sekä vaikuttaa keskusliiton toimintaan.


Timo Kankaanpää

Puheenjohtaja

040 720 4322

timo.kankaanpaa@mtk.fi Ilmajoki