Takaisin MTK-EP:n pitkäaikainen toimistosihteeri Seija Vierula jää eläkkeelle

Ajankohtaista

MTK-EP:n pitkäaikainen toimistosihteeri Seija Vierula jää eläkkeelle

06.05.2024

Luvassa aimo annos nostalgiaa ja katsaus menneisiin vuosiin! Kysyimme Seijalta mietteitä 34 vuoden ajalta MTK-EP:llä työskentelystä.

Seija Vierulan läksiäiskahvit juotiin 2.5. Elinkeinotalolla Seinäjoella.
Seija Vierulan läksiäiskahvit juotiin 2.5. Elinkeinotalolla Seinäjoella.

Mieleen painuneita juttuja vuosien varrelta

Seija muistelee lämmöllä erityisesti MTK:n tapahtumia ja reissuja vuosien varrelta niin maakunnassa, kotimaassa kuin ulkomailla.

”Vuonna 1997 järjestettiin MTK:n 80-vuotisliittokokous täällä Seinäjoella hienoine ruokagaaloineen. Mukana oli silloin satoja ihmisiä ja tilaisuus on jäänyt mieleen vaikuttavana hetkenä, jossa samanhenkiset ihmiset kokoontuvat yhteen. Myös Brysselissä käynti vuonna 1998 oli erittäin hieno kokemus.”


 

Mikä on muuttunut vuosien saatossa?

Lankapuhelimien aikakaudella Seija vastaanotti kiukkuisia puheluita tyytymättömiltä maanviljelijöiltä toiminnanjohtajan ja muiden toimihenkilöiden ollessa kokouksissa. Kännyköiden ja netin tullessa kiukkuiset puhelut ovat jääneet pois.

 

Alkuajat MTK-Etelä-Pohjanmaalla

19. helmikuuta vuonna 1990 Seija asteli ensimmäistä kertaa MTK-EP:n toimistolle Elinkeinotalolle. Silloin työstettiin tilinpäätöstä ja aluksi pakokauhu valtasi Seijan.

”Harkitsin hetken jopa vanhaan työpaikkaan palaamista, mutta se tunne hälveni ajan mittaan. Onneksi niin, koska kyseistä paikkaa ei ole enää olemassakaan.”

 

Muita kokemuksia MTK-Etelä-Pohjanmaalla työskentelystä

Maatalon kasvatille tuottajaliitossa työskentely on ollut elämäntapa. ”Täällä on ollut ihanaa! Vähän kuin olisi omaa firmaa pyörittänyt. Pienessä porukassa vastuuta on saanut ottaa paljon. ”

Seija myös arvostaa sitä, että kollegoihin on saanut tutustua ympäri Suomea ja on päässyt tapaamaan korkeassa asemassa toimivia ihmisiä, kuten MTK:n entisen puheenjohtajan ja ulkoministeri Heikki Haaviston.

 

Seija jää eläkkeelle 22.5.2024. MTK-Etelä-Pohjanmaa kiittää lämpimästi tehdystä työstä ja toivottaa antoisia eläkepäiviä!